Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met stevige verliezen. Diverse analisten wijzen er op dat een ‘lagere top’ gezet is en dat beleggers nu rekening moeten houden met een verdere beursdaling. Toch laat een onderzoek zien dat mogelijk de bodem al gezet is en dat de huidige beursdaling slechts een ‘tijdelijke correctie’ betreft.

De analisten van Goldman Sachs beginnen er steeds meer rekening mee te houden dat de bodem wellicht al gezet is. Mogelijk kan de bodem uit maart nog een keer getest worden, maar lagere beurskoersen dan dat zien ze niet zo snel meer gebeuren.

Dit onderzoek voorspelt verder stijgende beurskoersen

Dat ze dit denken is overigens niet verwonderlijk. Ze hebben namelijk uitgebreid het verleden onder de loep genomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat het gemiddelde dieptepunt tijdens een gemiddelde Bear Market in maart al bereikt is. Overigens was dit wel een van de snelste beursdalingen ooit. Normaliter doet de MSCI World Index er namelijk 12 maanden over om een dergelijke beursdaling te bewerkstelligen.

Volgens de analisten van Goldman Sachs laat dit onderzoek zien dat beleggers de komende maanden juist rekening moeten houden met stijgende beurskoersen, in plaats van verder dalende beurskoersen. De toekomst zal moeten uitwijzen wie er uiteindelijk gelijk gaat krijgen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis