Vooralsnog weten de meeste beurzen dit jaar goede zaken te doen. Aan het einde van januari en aan het begin van maart werden de beurzen nog geconfronteerd met een correctie, maar deze beurscorrectie werd al vrij snel weer gerepareerd. De kans is zelfs aanwezig dat de bodem voor het jaar 2021 reeds gezet is.

Vooralsnog verloopt het beursjaar 2021 voorspoedig. Tijdens de eerste drie maanden van het jaar zijn wel de nodige berentikken uitgedeeld, maar de echte grote koersschade bleef vooralsnog uit. Als het verleden gebruikt kan worden als maatstaf voor de toekomst, is de kans zelfs aanwezig dat de beurzen de komende maanden stevig in waarde zullen gaan stijgen.

Gaat er een nieuwe beursrally van start?

Uit onderzoek blijkt dat de beurzen het normaliter erg lastig hebben tijdens de eerste drie beursmaanden van het jaar. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van EquityClock, is dit in beeld gebracht. Op deze grafiek is ook te zien dat de S&P 500 index gemiddeld aan het einde van maart een stevige bodem weet neer te zetten. Dat is in het verleden vaak het startsein geweest voor een imposante beursrally. Gemiddeld genomen komt deze rally pas in medio juni tot stilstand en wordt het na de zomer vaak weer hervat.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar beleggers doen er wellicht verstandig aan om deze grafiek wel in het achterhoofd te houden. Met name de maand april is traditioneel gezien vaak een extreem goede beursmaand.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.