Ten opzichte van de bodem van maart noteren de meeste aandelen op dit moment fors hoger. De niet-winstgevende techbedrijven vallen daarbij in positieve zin op. Tenminste, dat was tot voor kort het geval. Inmiddels lijkt de Bull Run bij de niet-winstgevende techbedrijven voorbij te zijn. En dat kan een teken aan de wand zijn.

Tijdens de voorbijgaande maanden zijn veel mensen naar de aandelenmarkten getrokken. Ook de burgers die tot voorheen geen enkele interesse in ‘beleggen’ hadden, voelen zich nu tot de financiële markten aangetrokken. Dit is met name te danken aan de succesverhalen die er op de beursvloer te horen zijn. Daarnaast lijkt de historisch lage spaarrente het laatste zetje in de rug te geven.

Beleggers moeten voorzichtig te werk gaan

Opvallend genoeg lijkt een groot gedeelte van deze nieuwkomers met name interesse te hebben in niet-winstgevende bedrijven. En de oorzaak hiervan ligt gelegen in het feit dat de koersen van deze bedrijven exponentieel in waarde zijn gestegen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de niet-winstgevende beursgenoteerde techbedrijven gemiddeld met 437% wisten te stijgen in de periode van maart 2020 tot februari 2021. Inmiddels is die trend echter gedraaid en vanaf het hoogtepunt gemeten hebben de niet-winstgevende techbedrijven alweer 30% aan terrein moeten inleveren.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het tij op de aandelenmarkten razendsnel kan keren. De winnaars van vandaag kunnen de verliezers van morgen zijn. Het is daarom van belang om altijd je eigen huiswerk goed op orde te hebben.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.