De Bitcoin wist bijna een maand geleden een belangrijke bodem neer te zetten rond de grens van $ 30.000. Vanaf dat punt gerekend is de grootste digitale munt ter wereld al stevig in waarde gestegen. En het heeft er alle schijn van dat er daarmee een einde is gekomen aan de dalende beweging. Een belangrijk toppatroon kan immers de prullenbak in.

De cryptomarkt heeft enkele volatiele maanden achter de rug liggen. Medio april wisten de meeste cryptomunten een stevige top neer te zetten en de beren namen vanaf dat moment het stokje van de stieren over. Dit wist bij de meeste digitale munten te leiden tot een koersdaling van tientallen procenten. Ook de Bitcoin werd geraakt door een koersdaling van meer dan 50%. Vanaf de bodem van $ 30.000 gerekend is de digitale munt echter inmiddels ook alweer met meer dan 50% in waarde gestegen.

Dit belangrijke toppatroon is ten einde gekomen

De cryptobeleggers lijken inmiddels opgelucht adem te kunnen halen. Tijdens de afgelopen maanden werd er immers veelvuldig geschreven en gesproken over het beruchte hoofd-en-schouderpatroon dat bij de Bitcoin zichtbaar was. Binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als een betrouwbaar toppatroon. Op de grafiek, afkomstig van All Star Charts, is echter te zien dat de Bitcoin op dit moment boven het niveau van de ‘schouder’ beweegt. En daarmee is het hoofd-en-schouderpatroon officieel inactief geworden.

Op de grafiek is ook te zien dat er bij de S&P 500 index in het jaar 2010 sprake was van een soortgelijke beweging. Destijds wist de Amerikaanse beurs ook tijdelijk onder de ‘neklijn’ van het toppatroon te komen, maar deze beweging werd al snel opgevolgd door een stevige koersstijging. En ook destijds ging het hoofd-en-schouderpatroon uiteindelijk de prullenbak in nadat de S&P 500 index boven de ‘schouder’ wist te breken. Wat volgde was een jarenlange stijgende beweging.

Breekt er binnenkort een jarenlange stijgende beweging binnen de cryptomarkt aan?

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …