De beweeglijkheid op de financiële markten is weer volledig terug. Bijna dagelijks Tweet de president van de VS over de handelsoorlog tussen de Amerikanen en de Chinezen. En als gevolg daarvan beginnen de beleggers steeds nerveuzer te raken. En die nervositeit kan desastreuze gevolgen hebben voor de aandelenmarkten.

Een handelsdeal tussen de Amerikanen en de Chinezen lijkt ver van ons verwijderd te zijn. Enkele weken geleden was het wachten op de ‘definitieve handtekeningen’, maar daar is vandaag de dag geen sprake meer van. Tot groot ongenoegen van Donald Trump willen de Chinezen geen vergaande handelsmaatregelen nemen om daarmee een handelsdeal te sluiten. Daarom zag Trump zich genoodzaakt om zich terug te trekken uit de onderhandelingen.

Dow Jones wordt geconfronteerd met een ijzersterke weerstand

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is de correctie van de afgelopen weken wel op een heel ongunstig moment gekomen. Zo deelde hij de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Dow Jones index inmiddels een driedubbele weerstandslijn heeft neergezet. En deze toppen kwamen precies rond het 261,8%-Fibonacciniveau.

Mocht deze ijzersterke weerstand intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met meer beursonheil.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)