De tumult omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China heeft ervoor gezorgd dat veel buitenlands kapitaal zich uit Chinese aandelen heeft onttrokken. De reactie op de beurzen zegt ook genoeg, de Shanghai Composite Index is op een maand tijd redelijk wat van zijn waarde verloren. Maar J.P. Morgan noemt dit slechts een kleinigheidje.

Er doet zich al enkele weken een neerwaartse trend voor op de Chinese markten. Buitenlandse beleggers en investeerders lijken zich wat afzijdig te houden gezien de nieuwe escalatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, goed voor een minwaarde van 7,56 miljard dollar.

‘Just a blip’

De zakenbank J.P. Morgan trekt zich hier niet veel van aan en noemt de actie op de beurzen slechts ‘a blip’. Ze relativeren het door te zeggen dat de reactie van beleggers normaal is gezien de volatiliteit die er momenteel heerst op de financiële markten. Ze verzilveren simpelweg hun winst.

It’s understandable that investors will want to take some profit given the coming market volatility as a result of the U.S-China trade talks. So the way I look at it, the last couple of weeks, it’s a blip.

De Chinese aandelenmarkten verliezen nu een beetje van de stijging die ze achter de rug hebben. Deze rally tijdens de eerste paar maanden van het jaar werd veroorzaakt door de hoop op een snel handelsakkoord tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, die lijkt er dus niet te komen.

Howard Wang, marktkenner en aandelenstrateeg bij J.P. Morgan, blijft echter optimistisch. Hij is er van overtuigd dat de daling die we nu zien, zal verbleken met de stijging die ons nog te wachten staat op de Chinese aandelenmarkten wanneer Trump en Jinping een definitief handelsakkoord bereiken.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay