Er zullen maar weinig beleggers onder ons zijn die geïnteresseerd zijn in een belegging in Zuid-Koreaanse aandelen. Dat is ook niet vreemd, want de kennis over deze aandelen ontbreekt vaak. Een belegging in een index kan in dat geval een uitkomst bieden. En de Zuid-Koreaanse index staat op het punt om uit te breken.

De Zuid-Koreaanse beurs staat al sinds het begin van 2018 onder druk. En dat is ook niet verwonderlijk, want Zuid-Korea gaat al maanden gebukt onder de aanhoudende handelsoorlog. Deze handelsoorlog heeft er voor weten te zorgen dat de wereldexport onder druk is komen te staan en Zuid-Korea is hier voor een groot deel van afhankelijk. Niet vreemd dus dat beleggers ook afstand namen van Zuid-Koreaanse aandelen.

Zuid-Koreaanse beurs beschikt over potentieel

Voor de Zuid-Koreaanse beurs schijnt er mogelijk licht aan het einde van de tunnel. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat de Zuid-Koreaanse index onlangs opnieuw de weerstandslijn wist te naderen. En deze weerstandslijn is al sinds het begin van 2018 intact. Sinds dat moment heeft de Zuid-Koreaanse beurs meer dan 25% aan beurswaarde ingeleverd.

Mocht de weerstandslijn gebroken worden, dan verbetert het technische plaatje aanzienlijk. In dat geval is er namelijk sprake van een trenddraai. En gezien de daling van de afgelopen maanden mogen we wel zeggen dat de Zuid-Koreaanse beurs in dat geval nog over het nodige potentieel beschikt.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!