De meeste beurzen zijn tijdens de afgelopen handelsweken geconfronteerd met de nodige volatiliteit. Zo werden de aandelenmarkten tijdens de maand september nog geconfronteerd met enkele stevige berentikken. Tijdens deze maand wisten de stieren echter de regie terug in handen te nemen en daarmee is mogelijk het startsein voor de eindejaarsrally afgegeven.

Aan het begin van oktober zat de angst er onder de beleggers goed in. Dat had alles te maken met de koersdaling die in september plaatsvond. Onder andere maakten beleggers zich zorgen over het gevaar van een aanhoudende inflatie en het effect daarvan op het monetaire beleid. Inmiddels zijn die problemen naar de achtergrond verschoven, want de aandelenmarkten wisten tijdens de voorbijgaande weken een krachtige herstelbeweging te realiseren.

Het seizoenspatroon voorspelt een aanhoudende beursrally

Traditioneel gezien zijn de aandelenmarkten nu in een goede beursperiode terecht gekomen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, te zien dat Wall Street het tijdens de zomermaanden vaak lastig heeft, maar dat gemiddeld genomen vanaf oktober de eindejaarsrally ingezet wordt. Op de grafiek is ook te zien dat de S&P 500 index vooralsnog uitstekend het seizoenspatroon weet op te volgen.

Mocht de geschiedenis zich gaan herhalen dan mogen beleggers uitkijken naar een aanhoudende beursrally. Volgens deze grafiek zijn de stieren weer aan zet en de beren moeten van goeden huize komen om daar verandering in te brengen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar