De EUR/USD is bezig aan een bewogen beursjaar. Tijdens het afgelopen jaar moest de euro ten opzichte van de dollar veel waarde inleveren en de eurostieren lijken daar dit jaar verandering in te willen brengen. Enkele weken geleden leek er sprake te zijn van een opwaartse uitbraak, maar die prijsstijging werd tijdens de afgelopen week alweer ongedaan gemaakt.

Donald Trump beticht de Europeanen er al maanden van dat ze er alles aan doen om de euro zo laag mogelijk te houden. Volgens Trump probeert de Europese centrale bank op die manier de economie te stimuleren. Een lagere munt levert namelijk een concurrentievoordeel op als het gaat om de export. Daarentegen is een lagere munt juist slecht nieuws voor de import. De import wordt immers duurder. Wat dat betreft is het dus nog maar de vraag of een lagere munt goed nieuws betekent voor de Europese economie.

Nieuwe cyclusbodem bij de EUR/USD

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kan de EUR/USD dicht bij een nieuwe lange termijn bodem zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de EUR/USD normaliter beweegt in cyclussen van ieder 43 maanden. En een nieuwe cyclusbodem staat gepland voor het einde van deze maand.

Als de geschiedenis een goede maatstaf is voor de toekomst, dan lijkt de aankomende cyclusbodem behoorlijk betrouwbaar te zijn. Van de laatste 6 cyclusbodems waren er namelijk 5 juist.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)