Niet alleen de wereldwijde beurzen wisten er een eindejaarsrally uit te persen, ook de euro wist goede zaken te doen ten opzichte van de dollar. Zo sloot de EUR/USD uiteindelijk het jaar af boven koers 1.12. En een paar maanden geleden zag die situatie er nog compleet anders uit. Toen hielden diverse analisten zelfs rekening met pariteit tussen de euro en de dollar.

Per saldo sloot de EUR/USD lager het jaar af. Aan het einde van 2018 was er immers nog sprake van een koers van bijna 1.15. Wat dat betreft zou je dus kunnen spreken van een tegenvallend beursjaar voor de euro. Toch is dat verhaal niet helemaal waar. Tijdens de laatste maand van het jaar wist de euro namelijk een indrukwekkende herstelbeweging in gang te zetten en die herstelbeweging kan de opmars zijn naar een nog veel groter prijsherstel.

Technische plaatje bij de EUR/USD is sterk verbeterd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de koers van de EUR/USD al enkele weken in de lift zit. Begin oktober werd een stevige bodem neergezet en sinds dat moment is het erg hard gegaan. Zo noteerde de EUR/USD begin oktober nog onder koers 1.10, terwijl er vandaag de dag sprake is van een notering boven koers 1.12.

Op de grafiek is ook te zien dat de EUR/USD boven een belangrijke trendlijn wist te sluiten. In dit geval gaat het om de beweeglijke trendlijn (Moving Average) die in het jaar 2017 ook al vroegtijdig een indrukwekkende prijsrally voorspelde.

Wordt het jaar 2020 hét jaar van de wederopstanding van de EUR/USD?

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven