Als gevolg van de coronacrisis is het verschil tussen de ‘grotere’ en de ‘kleinere’ aandelen nog zichtbaarder geworden. Als angst voor verdere koersschade hebben beleggers hun aandelen ingewisseld voor de ‘grote jongens’. Nog nooit waren de vijf grootste Amerikaanse aandelen zo beslissend.

Als we over de vijf grootste Amerikaanse aandelen spreken, dan gaat het in dit geval om de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Google. Deze aandelen weten al jaren vriend en vijand te verrassen en juist tijdens deze coronacrisis weten deze aandelen te ‘outperformen’.

Als deze aandelen van richting veranderen zorgt dat voor grote beursschade

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat het totale belang van de vijf grootste beursgenoteerde bedrijven in de S&P 500 index nog nooit zo groot was. De aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Google vertegenwoordigen op dit moment 24% van de totale S&P 500 index.

Op de grafiek is overigens te zien dat dit op de lange termijn gemeten meestal geen goed nieuws betekent voor de beurzen. Op het moment dat deze aandelen immers van richting veranderen, heeft dat ook grote gevolgen voor de S&P 500 index. En dan kan het ineens heel hard bergafwaarts gaan.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar