Aandelen in Azië vinden hun weg terug richting hogere koersen, dinsdag ging de meerderheid opnieuw de hoogte in dankzij een positieve beursdag op Wall Street. In Japan is er zelfs een kleine mijlpaal bereikt, de Nikkei wist opnieuw het plafond van 2019 te doorbreken. Het sentiment op de Aziatische markten is de afgelopen weken flink gekeerd dankzij de handelsgesprekken.

Aandelen in Japan lijken opnieuw onder stoom te staan, de Japanse Nikkei wist de afgelopen beursdag met 1,76 procent te stijgen tot 23.251 punten, het hoogste niveau van het jaar. Zwaargewicht Softbank Group wist met 2,43 procent te stijgen en trok de Nikkei omhoog.

Het beurssentiment in Azië zit de afgelopen weken opnieuw in de lift dankzij de handelsgesprekken, ook in China ging de Shanghai Composite met 0,54 procent omhoog. De Topix wist met 1,66 procent te stijgen en de Hang Seng ging met 0,18 procent omhoog.

Handelsgesprekken

Chinees president Xi Jinping riep dinsdag tijdens de China International Import Expo op om de samenwerking op internationaal niveau te vergroten en verbeteren om zo handelsconflicten te vermijden. Hij richtte zich daarmee indirect tot de Verenigde Staten van Amerika.

De evolutie in de handelsgesprekken tussen beide partijen verloopt positief. Vrijdag zei China dat er een consensus is met de Verenigde Staten en dat de ‘phase one deal’ de komende weken bekrachtigd kan worden. Beleggers zien dit uiteraard als een positief teken.

Want niet alleen in Azië doen aandelen het goed, ook in de Verenigde Staten en Europa zitten de beurzen al enige tijd in een positief sfeertje. Het gevolg is dan ook dat goud wat minder aantrekkelijk zijn geworden. Het is in ieder geval duidelijk dat de evolutie van de handelsgesprekken de komende maanden nog een grote impact gaan hebben op de beurzen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixnio – Pics_PD

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS