Tegen alle verwachtingen in wisten de edelmetalen tijdens de afgelopen maanden de show te stelen. De edelmetalen wisten vanaf de bodem gerekend immers een betere prestatie af te leveren dan de meeste beurzen. De goudprijs wist zelfs onlangs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Toch moeten goudbeleggers rekening houden met een (tijdelijke) prijscorrectie.

Bank of America heeft onlangs een enquête gehouden onder wereldwijde fondsmanagers. In die enquête werd er onder andere gevraagd naar de goudprijs. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat 31% van de fondsmanagers van mening is dat de goudprijs op dit moment ‘overgewaardeerd’ is. Dit is het hoogste aantal sinds het jaar 2011. Destijds wist dat te leiden tot een trenddraai binnen de goudsector.

Alle ingrediënten voor een verdere goudprijsstijging zijn aanwezig

Het is echter nog maar sterk de vraag of de goudsector nu opnieuw van richting gaat veranderen. Een correctie op korte termijn lijkt gewenst te zijn, want de goudstieren hebben er al een hele rit opzitten. Op de lange termijn bezien lijken daarentegen alle ingrediënten aanwezig te zijn voor een verdere goudprijsstijging.

Het monetaire beleid van de centrale banken zal naar verwachting nog jaren standhouden en daarmee neemt de kans op inflatie toe. Jerome Powell liet onlangs nog weten dat de Fed niet direct de rente zal verhogen op het moment dat de inflatie boven het gewenste niveau van 2% weet uit te komen. Goud bewijst al decennialang dat het een geschikt instrument is ter bescherming tegen inflatie.

Daarnaast hangen er nog voldoende donkere wolken boven de financiële markten. De imposante beursrally biedt geen enkele garantie voor de toekomst. De onzekerheid kan weer razendsnel terugkeren en ook op dat moment is goud, als veilige haven, erg geliefd. De situatie van vandaag de dag is dus totaal anders dan in het jaar 2011 het geval was.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!