Tijdens de afgelopen handelsweek was er sprake van een dalende beursbeweging. Aan het einde van de week werd nog een deel van de schade goedgemaakt, maar alsnog sloten de beurzen in het rood de week af. En mogelijk is daarmee een lagere top neergezet.

Steeds meer beleggers beginnen zich te realiseren dat het gedroomde ‘V-herstel’ eerder een utopie is dan werkelijkheid. Ondertussen stellen steeds meer economen hun verwachtingen naar beneden toe bij. Ook Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte afgelopen week dat de Amerikaanse economie hard geraakt zal worden door de coronacrisis.

Beleggers moeten rekening houden met een verdere beursdaling

In Europa is de situatie overigens niet veel beter. Als gevolg van het ‘sociale vangnet’ lopen de werklozen minder snel op dan in de VS het geval is, maar de economische schade zal hoogstwaarschijnlijk niet minder groot zijn. Op den duur zullen tegenvallende economische cijfers ook effect gaan hebben op de beurskoersen. En steeds meer beleggers lijken dat langzaam maar zeker te beseffen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Duitse, Franse en Engelse beurs tijdens de afgelopen weken een confrontatie hadden met een belangrijke Fibonaccigrens. En tijdens de afgelopen week werd die confrontatie gevolgd door een forse koersval. Volgens de wetten van de technische analyse moet er nu rekening gehouden worden met het feit dat een lagere top is neergezet.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar