Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in commodity’s. De commoditysector zit eigenlijk al jaren in de hoek waar de klappen vallen. En als gevolg daarvan hebben tal van beleggers afstand genomen van deze hard afgestrafte sector. Mogelijk liggen de ‘magere jaren’ van de commoditysector inmiddels achter de rug.

Sinds het jaar 2011 wordt de commoditysector al geconfronteerd met stevige verliezen. Tussentijds vonden er wel de nodige herstelbewegingen plaats, maar elke keer bleef de dalende trend intact. Niet vreemd dus dat heel wat beleggers de commodityhanddoek in de ring hebben gegooid.

Beleggers kunnen voorzichtig terugkeren naar de commoditysector

De analisten van Bank of America beginnen langzaam maar zeker steeds optimistischer te raken over de commoditysector. En dat is best bijzonder, want voorheen waren de meeste analisten met name erg pessimistisch gestemd over commodity’s.

De reden dat de analisten van Bank of America wat optimistischer beginnen te raken is op de bovenstaande grafiek te zien. Volgens de Amerikaanse zakenbank wist de commoditysector voor het laatst in de beginjaren ’30 zo slecht te presteren. Destijds hing er ook al jaren een pessimistische sfeer rondom deze sector. Uiteindelijk werd er rond het jaar 1935 een stevige bodem neergezet. Het gevolg was dat de commoditysector tijdens de jaren daarna een van de beste sectoren op de beursvloer was. Mogelijk breekt die tijd binnenkort weer aan.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)