De aandelenmarkten lijken op dit moment weinig last te hebben van het coronavirus. Ondanks het feit dat het virus zich elke dag verder weet te verspreiden, noteren de meeste beurzen rond recordhoogten. De vraag is alleen of deze beursrally wel zo krachtig is als dat die lijkt.

Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus niet een virus is dat binnen afzienbare tijd gaat verdwijnen. Volgens kenners kan het wel 18 maanden duren alvorens er een vaccin is voor het coronavirus. En in die tussentijd moet er alles aan gedaan worden om de verspreiding van het virus tegen te houden. Zo zitten de Europese leiders vandaag in Brussel bijeen om een ‘plan van aanpak’ tegen dit virus op papier te zetten.

Het werkelijke plaatje van deze beursrally in beeld gebracht

De economische gevolgen van dit virus beginnen ook steeds groter te worden. Aangezien de productie in China voor een deel stil ligt, hebben veel andere bedrijven hier last van. De beurzen ondervinden voorlopig weinig hinder van het coronavirus, want op de bovenstaande grafiek is te zien dat de S&P 500 index rond recordhoogte beweegt.

Toch lijkt deze beursrally vooralsnog niet erg krachtig te zijn. Het onderliggende plaatje laat namelijk zien dat Wall Street nog steeds niet heel overtuigend weet te presteren in vergelijking met obligaties en de goudmarkt. Met andere woorden is er een gevaarlijke divergentie ontstaan. En de beleggers die al wat langer meelopen weten dat dit geen goed teken is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)