Er zijn maar weinig analisten te vinden die aan het einde van 2018 de huidige beursrally hadden zien aankomen. Het overgrote deel van de analisten sloeg immers aan het einde van 2018 alarm als gevolg van de tegenvallende groei van de wereldeconomie, de handelsoorlog tussen de VS en China en de dalende beurskoersen. Deze mix met slecht nieuws lijkt vandaag de dag ver van ons vandaan te staan. Zo noteren de Amerikaanse indices op dit moment rond haar recordkoersen en daarmee lijkt er geen wolkje meer aan de lucht te zijn.

Er wordt gezegd dat dalingen over het algemeen sneller verlopen dan stijgingen. En over het algemeen klopt deze bewering ook. Toch hebben we dit jaar iets bijzonders mogen meemaken. Zo had de S&P 500 index minder handelsdagen nodig om te herstellen van de koersdreun van eind 2018. De herstelbeweging van de afgelopen maanden verliep min of meer in één rechte lijn omhoog. En dat hebben we zelden eerder meegemaakt.

Deze beursrally kan nog enkele jaren standhouden

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research is er op dit moment sprake van een overtuigende correlatie tussen de periode 2016-2019 en de periode 1988-1991. Tot nu toe bedraagt die correlatie volgens het hypermoderne systeem 91%. Ook in het jaar 1990-1991 werd de S&P 500 index geconfronteerd met een serieuze daling, maar ook toen wisten de stieren in een rap tempo de schade volledig te herstellen. Destijds ontstond er ook een zogenoemde V-bodem, die vandaag de dag ook zichtbaar is.

Mocht de correlatie met de periode 1988-1991 standhouden, dan betekent dat goeds nieuws voor de aandelenmarkten. In dat geval heeft deze beursrally immers nog enkele jaren te gaan.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger