Er is op dit moment sprake van een imposante beursrally. Sinds de bodem van december zijn de meeste indices flink in waarde gestegen. Wall Street is zelfs al met meer dan 20% in waarde gestegen. En die stijging bevestigt volgens sommige analisten dat de daling van het afgelopen jaar slechts een correctie was binnen de stijgende trend.

Op dit moment viert het optimisme hoogtij. En dat is toch wel bijzonder te noemen, want amper drie maanden geleden heerste er nog extreem pessimisme in de markt. De beweging van de afgelopen maanden laat zien hoe snel het tij op de financiële markten kan keren. Tijdens de afgelopen maanden werden beleggers namelijk keer op keer op het verkeerde been gezet.

De beer is nog niet verslagen

Ondanks het feit dat er tijdens de afgelopen maanden een imposante herstelbeweging heeft plaatsgevonden, betekent dit niet direct dat de beer definitief verslagen is. Tijdens de afgelopen maanden is de beer namelijk al vaker op een onverwachts moment op het speelveld verschenen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is daarnaast te zien dat de S&P 500 index nog steeds onder haar oude steunlijn noteert. Deze oude steunlijn zou nu zelfs getest kunnen worden als nieuwe weerstand. En mocht dat het geval zijn, dan is dat een sterk ‘Bearish’ teken.

De stieren zullen er dus alles aan moeten doen om weer boven de oude steunlijn te komen. Pas dan verbetert het technische plaatje aanzienlijk.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)