De wereldwijde aandelenmarkten zijn dit jaar uitermate goed uit de startblokken gekomen. De maand januari is zelfs de geschiedenisboeken ingegaan als de beste eerste beursmaand in meer dan 30 jaar tijd. Steeds meer beleggers denken dat er een nieuwe stevige bodem is neergezet. Er wordt zelfs alweer gesproken over nieuwe recordkoersen.

De stier is tot nu toe dit jaar oppermachtig. De zwakte van het afgelopen kwartaal is vandaag de dag niet terug te zien. En dat is wel opvallend, want beleggers worden nog steeds geconfronteerd met een tegenvallende groei van de wereldeconomie, de Brexit, de handelsoorlog tussen de VS en China en een veranderend monetair landschap. Toch lijken de beleggers vandaag de dag minder om die problemen te geven.

Wint de beer het van de stier?

De mannen van Nautilus Investment Research kwamen onlangs met een waarschuwing. Het is namelijk nog steeds goed mogelijk dat de huidige opleving slechts een herstelbeweging is en dat daarna de dalende trend wordt voortgezet. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Moving Average weerstandslijn en de wetten van Fibonacci nog steeds in het voordeel zijn van de beer.

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research is de huidige herstelbeweging min of meer een kopie van de herstelbeweging die zichtbaar was in 2008. Destijds werden beleggers ook op het verkeerde been gezet. Wat dat betreft is voorzichtigheid dus juist nu geboden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)