De wereldwijde aandelenmarkten staan al weken onder druk. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat steeds meer beleggers afscheid nemen van hun aandelen. En mogelijk ligt de beursdaling nog niet achter de rug. Beleggers moeten rekening houden met een verdere koersval.

Afgelopen maandag werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met stevige verliezen. Voor het eerst sinds het jaar 2008 werd tijdelijk de handel op Wall Street stilgelegd. Tijdens de handelssessie van dinsdag wisten de Europese beurzen aanvankelijk een dappere herstelbeweging neer te zetten, maar uiteindelijk was er opnieuw sprake van een rode eindstand. We kunnen dus concluderen dat de coronastorm nog niet is gaan liggen.

Beleggers moeten rekening houden met een verdere koersval

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research moeten beleggers rekening houden met een verdere koersval. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat er een sterke correlatie is met het jaar 1929. Het verband met dat beursjaar is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Destijds werden de indices ook geconfronteerd met een heftige koersval in relatief korte tijd. Mocht het verband met die periode ook de komende tijd in stand blijven dan moeten beleggers rekening houden met nog veel lagere koersen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, gezien het sterke verband met het beursjaar 1929 (tot nu toe tenminste) doen beleggers er verstandig aan om voorzichtig te werk te gaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)