De meeste beleggers zullen terugkijken op een succesvolle handelsweek. De meeste indices wisten zich immers sterk te herstellen van de dalende beweging van de voorbijgaande handelsweken. Sommige beurzen wisten zelfs te stijgen naar nieuwe recordkoersen. De vraag is alleen of we op dit moment wel optimistisch gestemd moeten zijn.

Vorig jaar rond deze tijd wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend zijn de indices exponentieel in waarde gestegen. Een jaar geleden had geen enkele analist een dergelijke beursrally zien aankomen. Mogelijk zitten we echter op dit moment in de eindfase van deze overtuigende beursrally.

Beleggers moeten angstig zijn

Volgens de analisten van Bespoke moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Volgens hen is er immers een gevaarlijke situatie waarneembaar op de beursvloer. Tijdens de afgelopen week was er tijdens een handelsdag sprake van de situatie dat de Dow Jones index in het groen wist te eindigen, terwijl de Nasdaq 100 index geconfronteerd werd met een daling van meer dan 2%. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de meeste voorgaande keren plaatsvonden binnen de internetzeepbel van het jaar 2000.

Het feit dat beleggers de risicovollere aandelen inwisselen voor defensieve aandelen, is volgens de analisten een teken aan de wand. Zitten de beurzen mogelijk gevangen in een nieuwe Bubble?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)