De goudmarkt heeft tijdens de afgelopen maanden niet bepaald in de spotlights gestaan. De goudprijs wist tijdens de zomer van 2020 een stevige top neer te zetten en vanaf dat moment gerekend is er een dalende trend van start gegaan. En deze dalende trend had uiteraard ook effect op de goudmijnaandelen. Toch lijkt het kantelpunt inmiddels bereikt te zijn.

Tijdens de afgelopen weken wisten de edelmetalen het nodige terrein terug te winnen. Deze herstelbeweging wist ook binnen de goud- en zilvermarkt te leiden tot een verbeterd sentiment. Toch ontbreekt de echte overtuiging vooralsnog. Maar, het onderliggende plaatje laat al duidelijk zien dat de goudmijnaandelen klaar zijn voor een nieuwe prijsrally.

Gewone aandelen inwisselen voor goudmijnaandelen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Stouff Capital, is te zien dat de goudmijnaandelen tijdens de afgelopen anderhalf jaar een beduidend minder goede prestatie wisten af te leveren dan de normale aandelen. Op deze grafiek is immers de Gold Miners ETF (GDX) afgezet tegenover de S&P 500 index. En de dalende trend laat duidelijk zien dat de goudmarkt een ‘underperformance’ wist neer te zetten.

Toch lijkt het kantelpunt inmiddels bereikt te zijn. Op de grafiek is namelijk ook te zien dat tijdens de afgelopen handelsweek de weerstandslijn doorbroken is. En volgens de wetten van de technische analyse komt er daarmee officieel een einde aan de dalende trend die sinds de zomer van 2020 van kracht is. Alle ingrediënten voor een nieuwe goudprijsrally lijken dus aanwezig te zijn.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>