De olieprijs werd tijdens de afgelopen week voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met serieuze berentikken. De olieprijs leverde op weekbasis enkele procenten aan waarde in. Toch noteert de olieprijs nog ruim boven de slotkoers van 2017. De daling van de afgelopen week moeten we echter een stuk serieuzer nemen dan dat de meeste beleggers op dit moment doen.

Chris Kimble, van KimbleCharting, heeft de grafiek van de olieprijs geanalyseerd. Volgens Kimble is de olieprijs min of meer op een kantelpunt aangekomen. De daling van de afgelopen week vond immers plaats op het 38,2% Fibonacci-niveau; een belangrijk technisch niveau dat eventueel een einde kan maken aan de rally.

Olieprijs wordt geconfronteerd met stevige weerstanden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is de situatie bij de olieprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs niet alleen geconfronteerd wordt met het belangrijke Fibonacci-niveau, maar ook met een stevige weerstandslijn. Beide componenten kunnen dus roet in het eten gaan gooien voor de olieprijs.

Mocht de olieprijs tijdens de komende weken deze stevige weerstanden uit de lucht nemen, dan verbetert het technische plaatje uiteraard aanzienlijk.