Wie in het jaar 2009 had geïnvesteerd in obligaties, zou vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid opgescheept zitten met een forse winst. Door de dalende rente zijn obligaties namelijk in trek geraakt. Met name de obligaties met een hoge couponrente. Toch lijkt dit niet het ideale moment te zijn om in obligaties te beleggen.

In het jaar 2009 moesten maar weinig beleggers iets van obligaties weten. Tenminste, de bedrijfsobligaties lagen flink onder druk. Staatsobligaties waren destijds wel geliefd, aangezien beleggers door de financiële crisis opzoek gingen naar veilige havens. Bedrijfsobligaties vormden voor de meeste beleggers een te groot risico, aangezien destijds veel bedrijven failliet gingen.

Pas op met obligaties

Een manier om veilig in obligaties te beleggen, is door de Investment Grade Bond ETF (LQD) in de portefeuille te stoppen. Deze ETF bestaat uit bedrijfsobligaties met een laag tot middelhoog kredietrisico. En omdat deze ETF in tal van verschillende bedrijfsobligaties belegt, is het risico beperkt.

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is dit echter niet het ideale moment om in deze obligatie-ETF te beleggen. Hij deelde op zijn website de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de zogenoemde ‘Bond Optimism Index’ is gestegen naar een extreem hoog niveau. En de laatste keren dat dit niveau bereikt werd, werd de obligatie-ETF de weken daarna telkens geconfronteerd met een daling.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.