In de wereld van vermogensbeheer is het Amerikaanse Grantham, Mayo, Van Otterloo, oftewel GMO, geen onbekende naam. Het huis is al meer dan veertig jaar actief en herbergt bekende beleggers zoals James Montier, een autoriteit op het vlak van behavioural finance, en Jeremy Grantham, een zeer gerespecteerd belegger en het boegbeeld van GMO.

Hun publicaties en rapporten worden door meer dan 20.000 beleggers over de hele wereld met veel aandacht gelezen.

GMO is dus niet de eerste de beste.

Regelmatig publiceert men een grafiek waarop hun rendementsverwachtingen van verschillende beleggingsklassen worden weergegeven.

GMO is het minst positief voor Amerikaanse aandelen, zeker voor de large caps. Wie die vandaag koopt, zal volgens de vermogensbeheerder in de komende zeven jaar jaarlijks een reële return (dus rekening houdend met inflatie) van -2,7% boeken. Jawel, met een MIN-teken. Zelfs Amerikaanse small caps zullen nagenoeg niets opbrengen in reële termen.

Buiten de VS zou er meer geld zijn te verdienen, al zijn returns van jaarlijks +1,2% voor de large caps en +2,3% voor de small caps niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Beleggers kunnen hiermee hun koopkracht vrijwaren, maar veel extra’s brengt dat niet in het laadje.

Cash en obligaties zullen de volgende zeven jaar gemiddeld genomen zelfs niet in staat zijn om een positieve return in reële termen te genereren.

Maar wat GMO ook verwacht, zijn meer dan behoorlijke rendementen voor wie in aandelen uit de groeimarkten gaat beleggen: jaarlijks +5%.

En nog beter wordt het voor beleggers die niet zomaar aan eender welke prijs kopen, maar op zoek gaan naar aandelen die ondergewaardeerd zijn. Hier verwacht GMO een reële return van jaarlijks niet minder dan +9,5%.

10.000 euro belegd tegen dat rendement wordt 18.876 euro na zeven jaar.

Niet alleen verslaat men de inflatie, er blijft nog een aardig appeltje voor de dorst over.

Vanuit hun kantoor in Hongkong gaan ze bij het Groeimarkten Rapport dagelijks op zoek naar ondergewaardeerde aandelen uit de groeimarkten. Aandelen die voor menig belegger uit Europa voor altijd verscholen bleven, worden u in deze unieke nieuwsbrief maandelijks gepresenteerd.

En wees maar gerust dat er hier vandaag heel wat ondergewaardeerde aandelen zijn te vinden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!