In de maand mei wisten de groeimarkten in negatieve zin op te vallen. Ondanks de sterke start van het beursjaar, werden de groeimarkten tijdens de afgelopen weken hard afgestraft. En dat had alles te maken met de oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China. En juist deze beursdaling kan enorme kansen bieden voor beleggers.

Tegen alle verwachtingen in liep Trump een aantal weken geleden weg van de onderhandelingstafel. Volgens de president van de VS wilden de Chinezen niet genoeg water bij de wijn doen. En daardoor zag Trump zich genoodzaakt om de stekker uit de handelsonderhandelingen te trekken. Als reactie daarop werden de wereldwijde aandelenmarkten getroffen door een verkoopgolf. En dat was in het bijzonder waarneembaar bij de meeste groeimarkten.

Zijn groeimarkten weer koopwaardig?

De beursdaling van de afgelopen maand kan echter juist enorme kansen bieden voor beleggers. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, te zien dat de MSCI Emerging Markets Index mogelijk aan de vooravond staat van een nieuwe bodem. Zo wist de MACD-indicator onlangs te stijgen naar een nieuwe ‘koopzone’. Een dergelijk koopsignaal werd bijvoorbeeld ook afgelopen oktober afgegeven. Destijds werd de MSCI Emerging Markets Index niet veel later getrakteerd op een mooie beursstijging.

Moeten beleggers weer hun beleggersvizier richten op de groeimarkten?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar