De kans op een Amerikaanse renteverlaging begint met de week toe te nemen. Tijdens de afgelopen week stak Fed-voorzitter Jerome Powell niet onder stoelen of banken dat tijdens het volgende rentebesluit een renteverlaging doorgevoerd kan worden. Powell wil immers de Amerikaanse economie zoveel mogelijk ondersteunen. De vraag is echter of beleggers wel zo blij moeten zijn met een renteverlaging.

De kans op een Amerikaanse renteverlaging in de maand juli is gestegen tot bijna 80%. Vorige week liet Jerome Powell doorschemeren dat de Amerikaanse centrale bank openstaat voor een eventuele renteverlaging. En mede daardoor beleefde Wall Street haar beste handelsweek in meer dan een jaar tijd.

Renteverlaging is geen goed teken

De vraag is echter of beleggers wel zo blij moeten zijn met een eventuele renteverlaging van de Fed. Als de rentestand wordt opgetrokken, dan is dat over het algemeen een goed teken. In dat geval is er namelijk sprake van economische groei en kan de economie een hoger rentetarief aan. Maar, op het moment dat de rente juist verlaagd wordt, dan wordt er min of meer een ‘negatief signaal’ afgegeven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Uncle Rico, is te zien dat in 2007 de Fed na een serie van renteverhogingen ook haar eerste renteverlaging doorvoerde. En die renteverlaging werd op de aandelenmarkten gevierd met nieuwe recordkoersen. Maar, helaas was dit recordfeestje slechts van korte duur. Twee maanden later werd immers de definitieve top neergezet en belandde Wall Street in een Bear Market.

Het lijkt er dus op dat beleggers eerder moeten vrezen voor een renteverlaging, in plaats van dat ze er blij mee moeten zijn. Of is het deze keer anders?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)