Tijdens de eerste maanden van het jaar wisten de techaandelen met name in negatieve zin op te vallen. Door de stijgende rentes bij de staatsobligaties wist de techsector minder goed te presteren dan veel andere sectoren. Onlangs is dit beeld echter omgeslagen en daarom lijkt dit het geschikte moment te zijn om techaandelen terug aan de portefeuille toe te voegen.

Een paar maanden geleden kwam er een einde aan de stijgende rentestanden bij de Amerikaanse staatsobligaties. Voor de techsector betekende dit goed nieuws, want door de stijgende rente hadden de techaandelen het al een tijdje moeilijk gehad. Dat is ook niet verwonderlijk, want een hogere rente heeft met name een negatief effect op bedrijven die een beroep moeten doen op externe financiers. En binnen de techsector is dit bij veel bedrijven het geval, omdat zij nog geen winst maken.

De techindex kan hetzelfde pad bewandelen als in het jaar 1999

Niet alleen het fundamentele plaatje is op dit moment in het voordeel van de techsector, ook het technische plaatje voorspelt veel goeds. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, te zien dat de Nasdaq 100 index onlangs opwaarts wist uit te breken. En deze opwaartse uitbraak lijkt veel op de uitbraak die in het jaar 1999 plaatsvond, toen de techindex tijdens de maanden daarvoor ook geconfronteerd werd met een zijwaartse trend.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek laat wel zien dat de techstieren op dit moment in het voordeel zijn. En de beleggers die al wat langer meelopen weten dat in een dergelijke situatie het rendement hard kan oplopen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar