Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de beurzen krachtig te herstellen van de koersval die tijdens de week daarvoor had plaatsgevonden. Met name de Amerikaanse beurzen wisten in positieve zin te verrassen. Zo wisten de S&P 500 en de Nasdaq 100 index te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Toch is daarmee nog niet al het koersgevaar geweken.

De zomerperiode staat voor de deur. Traditioneel gezien zijn de handelsvolumes tijdens de zomermaanden beduidend lager dan tijdens de rest van het jaar. Dat is ook goed te verklaren, want veel zakenbanken sluiten tijdens die periode hun deuren.

Het koersgevaar is volgens deze grafiek nog niet geweken

Wellicht kan de zomerperiode nadelig gaan uitpakken voor de beurzen. Een belangrijke grafiek laat in ieder geval zien dat het koersgevaar nog niet geweken is. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, te zien dat er al sinds oktober 2020 sprake is van een sterke correlatie tussen de EUR/JPY en de S&P 500 index. Om precies te zijn bedraagt die correlatie zelfs 96%.

Op de grafiek is echter ook te zien dat er op dit moment juist sprake is van een divergentie tussen de EUR/JPY en de S&P 500 index. Volgens het valutapaar noteert de Amerikaanse beurs op dit moment te hoog. Een koers van 4.100 punten zou volgens de EUR/JPY logischer zijn. En gezien de correlatie van de afgelopen maanden kunnen beleggers dit waarschuwingssignaal maar beter erg serieus nemen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis