Tijdens de afgelopen jaren zijn groeimarkten uit de gratie geraakt bij beleggers. Deze trend is al sinds het jaar 2011 waarneembaar en de coronacrisis heeft het sentiment er niet beter op gemaakt. Ondanks de pessimistische stemming rondom de groeilanden, lijkt er een historische beleggingskans geboden te worden.

In de periode 2000-2011 wisten de groeimarkten bijzonder goede zaken te doen. Op een gegeven moment had bijna elke belegger wel direct of indirect aandelen uit de groeilanden. De interesse in de groeimarkten werd onder andere gewekt door de indrukwekkende economische cijfers die daar gerealiseerd werden. Dit sentiment sloeg uiteindelijk in het jaar 2011 om en tijdens de jaren daarna keerden steeds meer beleggers huiswaarts.

Groeimarkten waren zelden zo ondergewaardeerd

Uit onderzoek van Bank of America Global Investment Strategy blijkt dat de groeimarkten op dit moment zwaar ondergewaardeerd zijn. Tenminste, als je de prestatie van de groeilanden afzet tegenover de S&P 500 index. Op de bovenstaande grafiek is deze ratio in beeld gebracht en ten opzichte van de Amerikaanse beurs waren de groeimarkten voor het laatst rond het jaar 2000 zo ondergewaardeerd. Destijds werd er niet veel later een historische stijgende beweging in gang gezet die met name voor de groeimarkten goed wist uit te pakken.

Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat de groeimarkten eenzelfde stijgende beweging opnieuw zullen gaan produceren, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de groeimarkten tijdens de afgelopen jaren duidelijk zijn achtergebleven in de feestvreugde. En in het verleden resulteerde dit altijd in een unieke koopkans. Dus mogelijk wordt die kans nu opnieuw geboden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!