Op het moment dat beleggers vertrouwen hebben in de aandelenmarkten, zijn ze sneller geneigd om te beleggen in zogenoemde ‘Small Caps’ dan in tijden van tegenspoed. En dat is logisch, want deze ‘kleine aandelen’ reageren vaak heftiger op het aanwezige marktsentiment (in positieve en negatieve zin). Tijdens de laatste jaren heeft een groot deel van de beleggers echter haar small cap aandelen ingewisseld voor large cap aandelen.

Als we het over ‘Small Caps’ hebben dan gaat het om relatief kleine aandelen die verhandelbaar zijn op de beurzen. In Amerika zitten deze kleinere aandelen verpakt in de S&P SmallCap 600 index. In Nederland gaat het in dit geval bijvoorbeeld om aandelen afkomstig uit de AMX of ASX index. Deze ‘kleine aandelen’ weten vaak goede zaken te doen op het moment dat er een Bullish marktsentiment heerst.

Waardering bij de Small Caps aandelen ziet er hoopgevend uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley, is te zien dat de Amerikaanse Small Cap aandelen op dit moment niet meer zo geliefd zijn bij beleggers. Tenminste, in verhouding tot de Large Cap aandelen. Zo is de koers-winstverhouding bij de Small Caps versus de Large Caps aandelen gedaald naar het laagste niveau sinds het jaar 2000. En destijds wisten de Small Caps aandelen tijdens het decennium dat volgde juist te ‘outperformen’ ten opzichte van de Large Caps aandelen.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen rond hun records bewegen, geeft het overgrote deel van de beleggers de voorkeur aan de grotere aandelen. Mogelijk kan de switch naar de wat kleinere aandelen echter sneller dan verwacht komen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis