Al maandenlang weten de cyclische aandelen extreem goede zaken te doen. Dit heeft alles te maken met de beursrally die al sinds vorig jaar maart van kracht is. De herstellende economie weet de interesse in cyclische aandelen verder te ondersteunen. Toch kan het raadzaam zijn om ook de defensieve aandelen in de gaten te houden.

Als we het over cyclische aandelen hebben, dan gaat het veelal om aandelen afkomstig uit de duurzame sector, de materialen sector en de industriële sector. Dergelijke aandelen weten vaak op de beursvloer hoge ogen te gooien op het moment dat er sprake is van een sterk groeiende economie.

Moeten beleggers cyclische aandelen inwisselen voor defensieve aandelen?

Toch is de kans groot dat er een trenddraai op komst is. Sterker nog; deze trenddraai kan reeds een feit zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de Defensive VS Cyclical Ratio na een periode van 43 maanden telkens een nieuwe bodem weet neer te zetten. Sinds de late jaren ’90 zijn er 11 bodems geweest en in alle 11 de gevallen wisten de defensieve aandelen tijdens de 21 maanden daarna beter te presteren dan de cyclische aandelen. En op de grafiek is te zien dat de meest recente bodem op 30 september 2021 is neergezet.

Mocht er daadwerkelijk een nieuwe bodem neergezet zijn, dan doen beleggers er verstandig aan om hun vizier te richten op de aandelen afkomstig uit de nutssector, de niet-duurzame sector en de gezondheidssector. Dergelijke aandelen weten immers juist op die momenten in positieve zin te verrassen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis