Tijdens de afgelopen week wist Tesla een nieuwe mijlpaal te bereiken. Zo kwam de beurswaarde van Tesla uit boven de marktwaarde van Toyota. De Amerikaanse autofabrikant lijkt vooralsnog weinig last te hebben van de coronacrisis.

Op dit moment noteert het aandeel Tesla rond de grens van $ 1.200. Door de imposante koersstijging van de voorbijgaande maanden is het bedrijf nu meer dan 200 miljard dollar waard. En daarmee weet het Toyota voorbij te gaan als ‘meest waardevolle autobedrijf ter wereld’. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is deze mijlpaal in beeld gebracht.

Beleggers geloven in de toekomst van Tesla

Opvallend genoeg weet Tesla goed staande te blijven tijdens deze coronacrisis. Aanvankelijk wist het aandeel nog te dalen richting de $ 400, maar inmiddels is het aandeel vanaf dat punt gerekend al met meer dan 200% in waarde gestegen. En dat terwijl de meeste andere autoaandelen nog steeds relatief laag noteren.

Volgens sommige analisten is de koersstijging bij Tesla zorgwekkend te noemen. Zij wijzen beleggers er op dat het nog maar de vraag is of Tesla ook de komende jaren koploper zal zijn als het om elektrische auto’s gaat. Beleggers lijken daar vooralsnog wel overtuigd van te zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis