Op Wall Street heerst er inmiddels alweer een voorzichtige optimistische stemming. De indices kleuren deze maand flink groen en dat biedt hoop voor de toekomst. Mogelijk was de beursdaling van afgelopen kwartaal slechts een correctie en is er een nieuwe stevige bodem neergezet. Hoe reëel zijn nieuwe recordkoersen?

Ten opzichte van de meeste andere beurzen weet Wall Street op dit moment in positieve zin op te vallen. Ondanks de Amerikaanse shutdown staat de S&P 500 index deze maand al bijna 5% hoger. De Nasdaq 100 index weet het nog iets beter te doen met een winst van bijna 6%.

Nieuwe recordkoersen zijn goed mogelijk

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research bestaan er op dit moment sterke overeenkomsten tussen de huidige beursbeweging en die van het jaar 2011. Het verband tussen beide periodes is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht.

Mocht dit verband standhouden, dan zou dat betekenen dat dit slechts een correctie is net als in het jaar 2011. Met andere woorden zou de Bull Market in dat geval nog niet voorbij zijn en zou Wall Street opnieuw kunnen stijgen naar nieuwe recordhoogtes.

Overigens moeten beleggers, als de correlatie met het jaar 2011 intact blijft, nog wel rekening houden met een hertest. We zouden in dat geval zelfs nog onder het dieptepunt van december kunnen komen. Maar, daarna ziet de toekomst er rooskleurig uit.