Vanaf de bodem van maart 2020 geldt al het motto van ‘buy the dip’. Tot nu toe is elke noemenswaardige beurscorrectie immers door beleggers aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En deze beleggers hebben vooralsnog het gelijk aan hun zijde. Is dit opnieuw het moment om posities aan de portefeuille toe te voegen?

De laatste handelsweken van het jaar zijn aangebroken. De meeste beleggers zullen terugkijken op een fantastisch beursjaar, want de beursrally kreeg tijdens de afgelopen maanden een krachtig vervolg. Toch zal er ook een groep beleggers zijn die niet blij is met de huidige beursontwikkelingen. Beleggers moeten echter niet vergeten dat de huidige ‘pullback’ ook in een mum van tijd weer omgezet kan worden in een nieuwe beursrally. Tenminste, dat is vooralsnog dit jaar wel telkens gebeurd.

Beleggers moeten niet in paniek raken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn alle pullbacks vanaf de bodem van maart 2020 in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de aandelenmarkten meermaals geconfronteerd zijn met beurscorrecties, maar dat de stier telkens weer als winnaar uit de strijd wist te komen. En uiteraard hoeft dat nu niet opnieuw het geval te zijn, maar beleggers lijken er in ieder geval verstandig aan te doen om niet te schrikken van de huidige beursontwikkelingen.

Toch zal dit met name voor beginnende beleggers lastig zijn, want zij hebben tot op heden alleen nog maar de succesverhalen meegemaakt. Met name voor deze groep beleggers is het goed om te weten dat de beurzen niet eeuwig in waarde kunnen stijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar