De olieprijs heeft tijdens de afgelopen handelsdagen het nodige terrein moeten inleveren. Vanaf het hoogtepunt gerekend is er zelfs sprake van een prijsdaling van meer dan 20%. Een belangrijke grafiek laat echter zien dat een bodem nabij kan zijn. En een bodem bij de olieprijs kan ook goed nieuws voor Wall Street betekenen.

De zorgen rondom de omikronvariant lijken met de dag groter te worden. Ook diverse economen hebben hun groeiverwachtingen naar beneden toe bijgesteld, omdat de coronavariant kan gaan leiden tot nieuwe lockdowns en daarmee wordt uiteraard opnieuw de economische motor tot stilstand gebracht.

Olieprijs is op een kantelpunt aangekomen

De lagere groeiverwachtingen zijn op dit moment onder andere terug te zien bij de olieprijs. De olieprijs leverde immers in enkele weken tijd meer dan 20% in en dat hadden maar weinig analisten zien aankomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de olieprijs inmiddels bij de onderkant van het trendkanaal is aangekomen. Als de oliestieren de stijgende trend intact willen houden, zou er hier een hogere bodem neergezet moeten worden.

Aan de onderkant van de grafiek is te zien dat sinds de bodem van maart 2020 er sprake is van een sterke correlatie tussen de olieprijs en de S&P 500 index. Ondanks het feit dat de Amerikaanse index nog niet aan de onderkant van het trendkanaal noteert, kan een nieuwe bodem bij de olieprijs ook zorgen voor een herstelbeweging op de beurzen.

Komt er dan toch nog een eindejaarsrally dit jaar?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>