De goudprijs wist tijdens het jaar 2011 een stevige top neer te zetten. Wat volgde was een langdurige Bear Market. Uiteindelijk wist de goudprijs immers pas begin 2016 een nieuwe bodem neer te zetten en in 2020 de oude recordhoogte te doorbreken. Inmiddels is duidelijk geworden dat de goudprijs op een belangrijk kantelpunt is aangekomen. En voor de goudstieren is het te hopen dat dit geen herhaling is van de periode 2011-2013.

De edelmetalen wisten tijdens het jaar 2020 bijzonder goede zaken te doen. Tenminste, dit was met name tijdens het eerste deel van 2020 het geval. De goudprijs wist namelijk tijdens de zomer van vorig jaar een stevige top neer te zetten en op dit moment noteert het gele edelmetaal nog steeds enkele procenten onder de recordhoogte van destijds.

Wordt de goudmarkt geconfronteerd met een nieuwe Bear Market?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Carter Braxton Worth, is te zien dat de goudprijs inmiddels sterke gelijkenissen vertoont met de koersperiode van het jaar 2011 tot en met het jaar 2013. Tijdens een periode van 72 weken was er toen ook sprake van een licht dalende trend. In het jaar 2013 werd destijds uiteindelijk de steunlijn doorbroken en dat resulteerde in een stevige prijsdaling.

Voor de goudstieren is het van groot belang dat de steunlijn intact blijft. Zolang dit het geval is, hoeven de goudbeleggers onder ons nog niet te vrezen voor een herhaling van het jaar 2013. Voor de instandhouding van de goud Bull Market is het zelfs noodzakelijk dat binnenkort de weerstandslijn doorbroken wordt. Op dat moment gaat er immers een nieuwe prijsrally van start en kan het verband met de periode 2011-2013 definitief de prullenbak in. Tot die tijd lijkt voorzichtigheid geboden te zijn.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>