Toyota, één van ’s werelds grootste autobouwers, gaat 35 miljard dollar investeren om hun wagenpark te elektrificeren. De Japaners zijn van plan om 30 nieuwe modellen op de markt te brengen tegen 2030. Op dit moment heeft Toyota veeal hybride-modellen, een combinatie tussen brandstof- en elektromotoren. Daar willen ze dus verandering in brengen.

Elektrische voertuigen zijn ‘hot and happening’. Naast Nissan, BMW en Mercedes, gaat ook Toyota miljarden dollars investeren om hun wagenpark elektrisch te maken. De Japanners hebben 35 miljard dollar veil om 30 nieuwe modellen te maken die enkele ‘battery powered’ zijn tegen 2030. En daar stoppen hun ambities niet, ook willen ze hun verkopen fors verhogen.

Op dit moment bestaat slechts een klein deel van hun autoverkopen uit elektrische voertuigen. Ze willen tegen het einde van dit decennium 3,5 miljoen elektrische voertuigen per jaar verkopen. Toyota heeft op dit moment niet zoveel modellen die puur elektrisch zijn.

Investeringen

De autobouwer gaat 500 miljard yen extra pompen in de ontwikkeling van batterijtechnologieën, goed voor een totaliteit van 2 biljoen yen. Dit maakt allemaal deel uit van de 35 miljard dollar die ze vrij gaan maken. Verder zullen ze nog eens 35 miljard dollar investeren voor andere types elektrische voertuigen, zoals hybride voertuigen, plug-in hybrides en voertuigen die gebruik maken van brandstofcellen op waterstof.

In this diversified and unchartered era, it is important to flexibly change the types and quantities of products produced, while keeping an eye on the market trends.

Voor Lexus, Toyota’s luxemerk, willen ze enkel nog elektrische voertuigen verkopen in Europa, Noord-Amerika en China tegen 2030 en wereldwijd tegen 2035. Met andere woorden, Toyota wil Lexus een uitsluitend elektrisch merk maken zonder hybride modellen.

Ondanks dat Toyota ooit een pionier was op vlak van hybride voertuigen, lopen ze wat achter met hun volledig elektrische voertuigen. Door miljarden dollars te investeren, willen ze de kloof met andere autobouwers zo snel mogelijk dichten en de concurrentie aangaan.

Bronnen: Saheli Roy Choudhury – CNBC

Foto: Admiral_Lebioda – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>