Steeds meer beleggers realiseren zich dat er maar weinig aandelen op dit moment te vinden zijn die ‘aantrekkelijk’ geprijsd zijn. De meeste sectoren zitten immers al jaren in de lift en de beursstijgingen zijn over het algemeen harder gegaan dan de verbetering van de onderliggende winstcijfers. Het gevolg hiervan is dat aandelen zwaar overgewaardeerd zijn. De waarderingen waren zelfs nog nooit zo hoog.

Sinds het jaar 2009 zitten de beurskoersen al in de lift. Als gevolg daarvan is er al 12 jaar sprake van een stijgende beweging. Opvallend genoeg zijn de beurskoersen een stuk harder gestegen dan de winstcijfers. Wat dat betreft mogen we dus gerust stellen dat beleggers op de muziek vooruit zijn gelopen.

Aandelen zijn zwaar overgewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn de historisch hoge waarderingen bij Amerikaanse aandelen in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Price to Sales Ratio inmiddels koers 3 aantikt. Dit betekent dat de S&P 500 index 3 keer zo hoog noteert dan de onderliggende omzet van de S&P 500 bedrijven rechtvaardigt.

Op de grafiek is te zien dat zelfs tijdens de internetzeepbel dergelijke hoge waarderingen niet zichtbaar waren. Wat dat betreft breekt deze Bull Market dus alle records. Toch moeten beleggers dit wel zien als een serieuze waarschuwing. Op het moment dat het tij op de financiële markten keert, kan het namelijk snel bergafwaarts gaan met de beurskoersen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)