Sinds de zomer van 2020 wordt de goudprijs al geconfronteerd met een dalende koersbeweging. In enkele maanden tijd heeft het gele edelmetaal het nodige terrein moeten inleveren. Uiteraard is deze dalende beweging ook niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de goudsector. Toch kan een trenddraai binnen deze sector nabij zijn.

Aan het begin van vorig jaar wist de goudsector in enkele weken tijd aanzienlijk aan populariteit winnen. Deze hernieuwde interesse in goudmijnaandelen was met name te danken aan de spanningen op de beursvloer. Als reactie op de coronacrash vluchtten beleggers massaal naar de goudsector. Deze goudkoorts is nu ver te zoeken.

Nieuwe goudprijsrally kan onderweg zijn

Beleggers die al wat langer meelopen weten dat het sentiment binnen de goudmarkt razendsnel kan veranderen. Volgens de analisten van Crescat Capital LLC kan een trenddraai binnen de goudsector nabij zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de ‘Miners to Gold Ratio’ bezig is aan een indrukwekkende uitbraakpoging. Mocht deze poging slagen, dan zou dat kunnen leiden tot een nieuwe goudprijsrally. Op dat moment wordt er immers gebroken met de dalende trend die al sinds de zomer van 2020 van kracht is.

Juist nu de beurskoersen rond hun All Time Highs bewegen lijkt een veilige haven gewenst te zijn. Ook op de beursvloer kan het sentiment immers razendsnel veranderen. En in dat geval lijkt het geen overbodige luxe te zijn om de portefeuille te beschermen voor een beursdaling. Goudmijnaandelen zijn daar het beste medicijn voor.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!