De wereldwijde beurzen werden tijdens de afgelopen handelsweken geconfronteerd met een dalende koersbeweging. Sommige beurzen vielen daarbij in negatieve zin op. Een van die beurzen was de Nasdaq Composite index. De voorheen zo geliefde techbeurs moest behoorlijk terrein inleveren. Toch kan een belangrijke bodem juist nu nabij zijn.

Tijdens de handelssessie van vrijdag wisten de Amerikaanse beurzen zich krachtig te herpakken. Als gevolg daarvan sloot de S&P 500 index zelfs de week in het groen af. De Nasdaq Composite index wist onveranderd de week af te sluiten, maar dit was al een behoorlijke verbetering ten opzichte van de situatie van de dag ervoor. Mogelijk is er zelfs al een nieuwe bodem neergezet.

Techindex kan verder in waarde gaan stijgen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat 1.600 aandelen binnen de Nasdaq Composite index op dit moment te maken hebben met een koersdaling van minstens 50% ten opzichte van het 52-weekshoogtepunt. En dat zijn behoorlijk veel aandelen indien je beseft dat de totale index bestaat uit 2.500 aandelen.

Op de grafiek is ook te zien dat tijdens de coronacrash van het jaar 2020 een soortgelijk niveau bereikt werd. Ook tijdens de financiële crisis was er in het jaar 2009 sprake van een dergelijke notering. Tijdens beide keren wist de techbeurs niet veel later een stevige bodem neer te zetten. Mogelijk hoeft het huidige pessimisme dus helemaal geen slecht nieuws voor de techaandelen te betekenen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar