Niet zo lang geleden liet Microsoft weten interesse te hebben om Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar. Dit had een impact op het aandeel van Sony dat 12 procent kelderde na de berichtgeving. Tijd voor actie, moeten ze bij Sony gedacht hebben. Het Japanse conglomeraat heeft zijn zinnen gezet op de overname van Bungie.

Het gaat hard binnen de industrie waarin Microsoft en Sony actief zijn en de concurrentie lijkt scherper dan ooit te zijn. Het Amerikaanse Microsoft is van plan om Activision Blizzard over te nemen voor een slordige 69 miljard dollar, daarmee zou het in bezit komen van kaskrakers zoals Call of Duty en World of Warcraft. Zonder twijfel een groot concurrentieel voordeel.

Sony Interactive Entertainment zal hier wat marktaandeel door verliezen, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. Er zou namelijk een overnamedeal zijn van 3,6 miljard dollar met de Amerikaanse game developer Bungie. Deze laatste is bekend van games zoals Destiny en Halo.

Overnames

Dit is nu al de derde video game deal op zeer korte termijn want ook Take-Two Interactive zou computerspelontwikkelaar Zynga willen overnemen voor 12,7 miljard dollar. Het lijkt een trend te zijn dat techbedrijven vol inzetten op games als manier om hun ‘klantenbestand’ uit te breiden.

Bungie has created and continues to evolve some of the world’s most beloved video game franchises and, by aligning its values with people’s desire to share gameplay experiences, they bring together millions of people around the world.

Kenichiro Yoshida, CEO van Sony Group, is enthousiast over Bungie gezien de succesvolle games die ze tot nu toe hebben ontwikkeld. Rekening houden met de evolutie binnen de gaming industrie, is het voor Sony noodzakelijk overnames te doen. Als Microsoft en Take-Two zonder weerstand kunnen uitbreiden, zou Sony achter de feiten aan moeten gaan lopen.

Bronnen: Alex Sherman – CNBC

Foto: Commorancy – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>