Jerome Powell liet recent weten dat de Amerikaanse centrale bank niet direct zal ingrijpen op het moment dat de inflatie boven de 2% weet te komen. Een hogere inflatie kan volgens hem het economische herstel bevorderen. De vraag is alleen of een inflatiedoel van 2% wel realistisch te noemen is.

Al jarenlang worden de meeste economieën geconfronteerd met een zeer lage inflatie. Zeker in de Westerse wereld is dat het geval. Overigens is dat niet verwonderlijk, want de economische groei ligt ook beduidend lager dan bijvoorbeeld 15 jaar geleden het geval was. Het ruimhartige monetaire beleid van de centrale banken wist daarnaast niet te leiden tot een aantrekkende inflatie.

Powell lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken over een hoge inflatie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de Amerikaanse inflatie een sterk verband vertoont met de olieprijs. Overigens is dat in Europa niet anders. Het is nog maar de vraag of een inflatie van boven de 2% wel realistisch te noemen is. De kans is aanwezig dat de olieprijs nog jaren laag blijft. En dat kan een groot probleem zijn, want een inflatie van boven de 2% lijkt alleen bereikt te kunnen worden met een olieprijs van boven de $ 60.

Wat dat betreft is het niet zo vreemd dat Fed-voorzitter Jerome Powell zich op dit moment nog geen zorgen maakt over een hoge inflatie. Gezien de huidige economische situatie lijkt dat immers eerder een droom dan realiteit te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.