De dollar heeft tijdens de afgelopen weken weer wat terrein kunnen heroveren. Dat was overigens ook wel hard nodig, want tijdens het afgelopen jaar heeft de Amerikaanse munt de nodige waarde verloren. Die tijd kan mogelijk binnenkort definitief achter de rug liggen, want een belangrijke grafiek voorspelt een nieuwe cyclusbodem bij de dollar.

Een jaar geleden werd de wereld totaal onverwachts geconfronteerd met een besmettelijk virus. Dit virus is uiteindelijk de geschiedenisboeken ingegaan als het ‘coronavirus’. Als gevolg hiervan werd de wereldeconomie geconfronteerd met de stevigste economische krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook de Amerikaanse economie wist deze recessie niet te ontlopen.

De dollar kan beginnen aan een inhaalrace

Als reactie op de coronacrisis heeft de Amerikaanse centrale bank haar monetaire beleid drastisch omgegooid. De rente werd verder verlaagd en ook het opkoopbeleid werd opnieuw ingezet. Het gevolg was wel dat de dollar het nodige terrein moest inleveren. Toch is de kans aanwezig dat de Amerikaans munt binnenkort op weg gaat naar eerherstel.

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans groot dat de Dollar Index tijdens de komende maanden verder in waarde weet te stijgen. Zo blijkt uit hun onderzoek dat de dollar gemiddeld na elke 39 maanden een nieuwe cyclusbodem weet neer te zetten. En dat moment is nu aangebroken…

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)