De S&P 500 index beweegt op dit moment rond haar oude recordkoers uit februari dit jaar. Opvallend genoeg hoeft een nieuwe recordkoers niet te leiden tot een nieuwe Bull Market. De kans is reëel dat de S&P 500 index de komende maanden alsnog een stap terug zal moeten zetten.

Op dit moment heerst er optimisme op de beursvloer. Steeds meer beleggers durven weer te investeren in aandelen. De rente is nog steeds historisch laag en de verwachting is dat daar de komende tijd geen verandering in gaat komen. Met andere woorden blijven beleggers haastig opzoek naar rendement. De beursrally van de afgelopen maanden lijkt nu als een magneet te werken. Steeds meer beleggers keren terug naar de aandelenmarkten, uit angst om de beleggingsboot te missen.

Beleggers moeten deze grafiek nauwlettend in de gaten houden

Toch is het nog maar de vraag of dit beursfeestje daadwerkelijk goed zal aflopen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de S&P 500 index mogelijk opnieuw een ‘dubbele top’ gaat neerzetten. Dit vond ook plaats tijdens de toppen uit de jaren 2000 en 2007.

Ook de RSI-indicator geeft op dit moment, net als tijdens de jaren 2000 en 2007, een gevaarlijk waarschuwingssignaal af. Terwijl de S&P 500 index is teruggekeerd naar het oude niveau uit februari, is er nog steeds sprake van een lagere RSI-notering. Dit resulteert in een zogenoemde ‘negatieve divergentie’. Tijdens de twee voorgaande keren liep het niet goed af met de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Gaat het huidige beursfeestje opnieuw met een kater eindigen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar