Als gevolg van de inflatieangst zijn de rentestanden op de diverse staatsobligaties tijdens de afgelopen weken aanzienlijk opgelopen. Het is duidelijk dat de obligatiemarkt rekening houdt met stijgende rentes. Is een hogere rente een serieuze bedreiging voor techaandelen?

Al enkele maanden is er sprake van onrust op de obligatiemarkt. Door het ruimhartige monetaire beleid is de geldhoeveelheid exponentieel gestegen en die geldhoeveelheid kan een hogere inflatie in de hand werken. Mocht dit te ver doorslaan dan zullen de centrale banken genoodzaakt zijn om de rentestanden te verhogen om op die manier de inflatie te drukken. Voor veel bedrijven kan een hogere rente echter funest zijn.

De prijsrally bij de techaandelen hoeft nog niet voorbij te zijn

Gezien het feit dat er al enkele maanden sprake is van stijgende rentes op de obligatiemarkt, is het niet verwonderlijk dat techaandelen het al een tijdje erg moeilijk hebben. Over het algemeen zijn techaandelen immers sterk afhankelijk van externe financiers. En bij een stijgende rente zal dit een negatief effect hebben op hun rentelasten en daarmee dus de nettowinst.

Toch hoeft een hogere rente niet direct slecht nieuws voor techaandelen te betekenen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de rente op een 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie tijdens de jaren 1999 en 2000 ook aanzienlijk in de lift zat. En dat was juist dé periode waarin de techaandelen exponentieel in waarde wisten te stijgen.

Mogelijk moet die laatste opwaartse beweging bij de techaandelen nu nog aanbreken?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis