De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ten opzichte van de ‘normale’ aandelen hebben de meeste commodityaandelen zelfs een dramatische prestatie afgeleverd. Toch kan er binnenkort een trenddraai gaan plaatsvinden binnen deze hard afgestrafte sector.

De commoditysector is tijdens de afgelopen jaren min of meer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Slechts een handjevol beleggers is vandaag de dag nog geïnteresseerd in grondstoffen. En dat is ook niet vreemd, want deze sector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Toch kan die dramatische tijd achter de rug liggen.

Commoditysector beukt tegen een belangrijke weerstand aan

Dat de commoditysector het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad, is op de bovenstaande grafiek terug te zien. Op deze grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Bloomberg Commodity Index al sinds het jaar 2008 te maken heeft met een dalende beweging. Tijdens de afgelopen jaren werd de weerstandslijn meermaals bereikt, maar telkens bleef deze stevige weerstandslijn intact.

Op de grafiek is te zien dat de weerstandslijn nu opnieuw bereikt is. Op het moment dat er een opwaartse uitbraak plaatsvindt, gaat er een nieuwe fase voor de commoditysector van start. In dat geval spreken we van een meerjarige trenddraai en normaliter weet dat te leiden tot een nieuwe Bull Market.

Is dit het moment om terug te keren naar deze zwaar afgestrafte sector?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>