De aandelenmarkten werden tijdens de afgelopen maand geconfronteerd met het nodige koersgeweld. De eerste drie handelsweken van augustus stonden in het teken van dalende beurskoersen, terwijl de stier tijdens de laatste handelsweek zich dapper wist terug te vechten. Uiteindelijk sloot Wall Street op maandbasis iets lager af.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de meeste aandelenmarkten goede zaken te doen. Beleggers hopen dat de centrale banken er alles aan zullen doen om de wereldeconomie te blijven stimuleren. Er wordt met name veel verwacht van de Amerikaanse centrale bank, want de Fed beschikt als een van de weinige centrale banken nog over de nodige munitie.

Kans op een nieuwe stevige bodem neemt toe

Ondanks het feit dat de meeste aandelenmarkten niet getroffen werden door een aanzienlijke beurscorrectie, daalde het sentiment wel fors in waarde. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, te zien dat de AAII Investor Sentiment Bulls index onlangs wist te dalen tot een stand van 24,40. En dit is de laagste stand in drie jaar tijd. Voor het laatst was er in het jaar 2016 sprake van een dergelijke stand en dat wist destijds te leiden tot een stevige bodem. Ook in het jaar 2009 was er sprake van een soortgelijk niveau.

Is er nu opnieuw een stevige bodem neergezet?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar