De edelmetalen hebben het tijdens de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad. Onverwachts werden de goud- en zilverprijs geconfronteerd met een serieuze prijsdaling. Uiteraard was deze prijsdaling ook voelbaar binnen de goud- en zilversector. Toch kan een nieuwe bodem gezet zijn.

De beleggers die al wat langer meelopen die weten dat de goud- en zilversector vaak geconfronteerd worden met de nodige volatiliteit. Dat is ook niet verwonderlijk, want de edelmetalen zelf laten ook regelmatig een grillig koersverloop zien. Tijdens de afgelopen maanden was er opnieuw sprake van grote beweeglijkheid bij de edelmetalen.

Beleggers kunnen terugkeren naar de goud- en zilversector

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC kan de rust binnen de goud- en zilversector spoedig terugkeren. Er lijkt immers een nieuwe bodem in de maak te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Gold & Silver Miners Index een belangrijke steunlijn is genaderd. Tevens is de 3-wekelijkse RSI-indicator gedaald naar een niveau dat tijdens de afgelopen jaren telkens wist te leiden tot een nieuwe bodem bij deze index.

Op de grafiek is te zien dat de Gold & Silver Miners Index tijdens de voorgaande keren telkens getrakteerd werd op een indrukwekkende koersstijging. Met name bij de individuele goud- en zilvermijnaandelen wist dat in sommige gevallen zelfs te leiden tot een prijsstijging van tientallen procenten. Beleggers doen er dus verstandig aan om de goud- en zilversector nauwlettend in de gaten te houden.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>