Het grote deel van de Amerikaanse zakenbanken op Wall Street verwacht dat de Europese aandelenmarkten beter gaan presteren dan de Amerikaanse aandelenmarkten. Niet enkel voor dit beursjaar, ook voor volgend beursjaar. De meest recente economische gegevens uit Europa tonen aan dat het herstel sterk is en zelfs aan het versnellen is.

Als we Wall Street mogen geloven, dan gaan onze Europese aandelen meer rendement opbrengen de komende 18 maanden dan hun Amerikaanse tegenhangers. De verwachtingen van de zakenbanken op Wall Street zijn gebaseerd op bijzonder positieve Europese economische data. Het herstel op ons continent is momentum aan het winnen en de PMI cijfers noteren op het hoogste niveau allertijden. Het optimisme is dus gegrond.

Dit heeft geleid tot concrete actie van grote investeerders. De geldinstroom van beleggingsfondsen naar Europese aandelen zijn al zes jaar op rij heel groot. Aziatische en Amerikaanse investeerders zetten ook steeds meer in op Europese aandelen.

Europa > USA

Graham Secker, aandelenstrateeg bij Morgan Stanley, is er zelfs van overtuigd dat Europese aandelenmarkten beter gaan presteren dan de rest van de wereld en dat voor het eerst in 20 jaar. Met andere woorden, hij verwacht redelijk wat rendement de komende maanden.

With global investors structurally underweight Europe, there is ample scope for the recent run of inflows, which should be counted in weeks rather than months, to persist for considerably longer if the investment narrative remains attractive.

Ook zakenbank Barclays beaamt dat Amerikaanse investeerders meer kapitaal steken in Europese aandelen. Strateeg Emmanuel Cau benadrukte dat de Amerikaanse groei aan het pieken is en dat de Federal Reserve hun beleid wil verkrappen. Terwijl de Europese groei nog moet pieken en dat de Europese Centrale Bank meer geneigd is hun beleid soepel te houden.

We believe the region’s positive economic momentum could carry on into 2022, as the private sector is eager to spend, banks emerge from the crisis in good shape and the fiscal stance is firmly pro-growth.

Kortom, er heerst vrijwel een consensus onder strategen en zakenbanken dat beleggers en investeerders vermoedelijk meer rendement zullen halen in Europa dan in de Verenigde Staten.

Bronnen: CNBC

Foto: Dennis Skley – Flickr – CC BY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Reacties